Het plaatsen van een traplift kan voor veel mensen voelen als een drempel die ze niet willen nemen, terwijl het eigenlijk bedoeld is om een drempel weg te nemen. Te vaak zien we trapliften nog als laatste redmiddel voor mensen die zeer hulpbehoevend zijn, maar dat is een onterechte gedachte. Een traplift kan juist voor een flink stuk extra comfort zorgen, zelfs als je nog volop actief bent.

Waarom niet?

Dus waarom zou je geen traplift laten installeren? Veel mensen reageren terughoudend wanneer ze deze vraag krijgen. Ze denken dat het niet nodig is en vragen zich af waarom ze het zouden doen. Maar laten we het omdraaien: waarom zou je het niet doen? De kosten hoeven vaak geen belemmering te vormen, zeker als je het vergelijkt met alternatieven zoals verhuizen naar een gelijkvloerse woning of een dure verbouwing. Een traplift kan net zoveel comfort bieden als een vernieuwde badkamer. Wat kost een traplift ongeveer? Dat is per woning verschillend, en ook nog eens afhankelijk van je wensen.

Maar ik kan nog wel zonder

Een veelgebruikt argument tegen het plaatsen van een traplift is dat mensen denken dat ze hem nog niet nodig hebben. Ze ervaren weliswaar wat moeite bij het traplopen, maar het lukt nog wel. Toch gaat het comfort langzaam verloren. Vergelijk het met het overstappen naar een elektrische fiets. Men kan nog steeds fietsen, maar de elektrische variant maakt het leven net iets gemakkelijker en comfortabeler. Op dezelfde manier is een traplift geen vreemd idee, zelfs als je de trap nog zonder hulp kunt gebruiken. Het hebben van die keuze en het genieten van extra comfort op dagen dat het wat moeilijker gaat, of gewoon wanneer je geen zin hebt om de trap op en af te gaan, is een luxe die het overwegen waard is.

Heeft een traplift een meerwaarde?

Kortom, het laten plaatsen van een traplift is niet alleen voorbehouden aan degenen die zeer hulpbehoevend zijn. Het is een waardevolle toevoeging aan het comfort binnenshuis, zelfs als je nog prima de trap op en af kunt. Dus waarom zou je het niet doen? Denk er eens over na en ontdek hoe een traplift jouw leven gemakkelijker en comfortabeler kan maken. Voor meer informatie over trapliften kun je terecht op: https://handicare-trapliften.nl/